Erik A. Frandsen

Giottos Metode

November 3 – 24, 2021

Erik A. Frandsen er en dansk samtidskunstner, født i Randers i 1957.

Frandsen valgte tidlig vekk tradisjonell akademisk kunstutdannelse, og staket selv ut en utradisjonell kurs for å lære ulike uttrykksformer. Fra 1976-1979 dro han til Hellas for å studere keramikk, videre ble det et lengre opphold i Carrara i Italia med fokus på skulptur. Paris ble neste valg, der målet var å lære grafikk og ulike trykketeknikker.

Ønsket om å utfordre det etablerte syn på hva som var anerkjent, vakker og akseptert kunst, førte blant annet til etableringen av kunstnergruppen «Værkstedet Værst» i 1981 sammen med ulike kunstnere. Gruppens sentrale mål var å provosere den etablerte og uttalte aksepterte kunstforståelse, og de ble omtalt som «de unge og ville».

Frandsen har gjennom sitt kunstnerskap arbeidet innen ulike retninger inkludert maleri, keramikk, samt installasjoner i speil, mosaikk og betong.

Et stadig tilbakevennende motiv er blomster, men ikke blomstermotiver i en tradisjonell form, men blomstene er et element sentralt plassert i ulike valgte interiør.

I en kunsthistorisk sammenheng er blomsten et vedvarende symbol på skjønnhet, liv, død, og forfengelighet. Frandsen har tidligere beskrevet blomstermotivene i sine verk som et symbol på sin kunstneriske utforsking av fortrolighet, relasjoner, forhold, og hjemmeliv som sitt valg av tema og innhold i sine malerier.

Frandsens kunstverk har flere lag, og fremstår ofte langt mer utfordrende enn det man ser ved første øyekast.

Erik A. Frandsen har hatt utstillinger en rekke steder, blant disse er; Aaros Museum of Art (Denmark), The Danish National Gallery (Denmark) 1st International Biennal of Buenos Aires (Argentina) og Louisiana Modern Museum of Art (Danmark).

Hans verk er også innlemmet i offentlige samlinger som; Museum of Contemporary Art (Norge), Aaros Aarhus Kunstmuseeum, (Danmark), Nationalmuseet (Danmark) Museum Van Hedendaagse Kunst (Belgia) Esbjerg kunst Museum (Danmark), Kupferstich Kabinett (Tyskland) m.fl.. Frandsen ble tildelt The Carnegie Art Award prize i 2006.

Det er med stor glede at vi ønsker Erik A. Frandsen velkommen tilbake til BGE Contemporary Art. Utstillingen «Giottos Metode» er Frandsens andre utstilling her i Stavanger.

Back To Top