Øystein Dahlstrøm er Årets unge kunstner!

Som del av arrangementet Årets unge leder, arrangert av Assessit og Adecco Select, kåres fotokunstner Øystein Dahlstrøm (35) til Årets unge kunstner tirsdag 25. januar. Dahlstrøm bor og jobber i Oslo.

- Vi vet at unge talenter finnes innen alle bransjer og ønsker å hedre også noen innen kulturlivet, sier prosjektleder for Årets unge ledere, Trond Myhrvold. Men selv om Assessit og Adecco Select begge har lang erfaring innen utvelgelse, innrømmer Myhrvold at de ikke har samme ekspertisen på kunst. De har derfor overlatt jobben med å velge ut et talent fra kunstverdenen til Galleri Brandstrup i Oslo.

- Første gang jeg så arbeidet til Øystein Dahlstrøm var da han gikk ut av Kunsthøgskolen i Bergen for fire år siden, sier Marit Gillespie, som sammen med Kim Brandstrup eier og driver galleriet. – Jeg så med en gang at han var et talent utenom det vanlige innen foto. Gjennom omfattende bildebehandling lager han imaginære bylandskap og urbane miljøer. Allerede rett etter han gikk ut i Bergen ble flere av verkene hans kjøpt, blant annet av utbygger av Skatt Øst, Rom Eiendom, Statoil og Christian Ringnes’ eiendomsselskap, Eiendom Spar.

På kåringen vil flere av bildene til Dahlstrøm stilles ut, og et av bildene til vil også overrekkes vinneren av Årets unge ledere. I tillegg kåres også Årets unge artist, som i år er sanger og låtskriver Eirin Kinn.

Årets unge kunstner 2010 var Marius Martinussen fra Arendal.

Kåringen vil finne sted i Oslo, i Nydalen Alle 37b tirsdag den 25. januar kl. 17.

Fakta om Øystein Dahlstrøm:

Øystein Dahlstrøm er født i 1976, og er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen hvor han tok sin mastergrad i kunst i 2006. Han har vært aktiv som kunstner siden han gikk ut av Kunsthøgskolen. Han har deltatt så vel med separatutstillinger som gruppevisninger i både inn og utland. Videre har Dahlstrøm blitt innkjøpt av store samlinger, bl.a. Statoils Kunstsamling, Norsk Kulturråd og Bergen Kommunes kunstsamling. Han har også utført monumentale utsmykninger, hvilke han har vunnet i konkurranse med andre kunstnere. Spesielt vil vi trekke fram utsmykningen på Skatt Øst nye hovedkontor i Schweigaardsgate 17-19 i Oslo. Kunstneren har også mottatt diverse stipend siden han forlot Kunsthøgskolen.

Fotografiene består i en utforskning av rom og tid, sted og landskap. Landskapene iscenesettes som en sømløs montasje, ved hjelp av arkitektoniske strukturer.  I iscenesettelsen og manipulasjonen skaper han en fordreining av virkeligheten hvor landskapene kan oppleves som både kjent og ukjent på samme tid. Arbeidene kan fremstå som en fusjon mellom indre og ytre rom, natur og kultur. Sted og hendelse, rom og sinn er ikke adskilt, men definerer hverandre gjensidig.

Ideen bak Dahlstrøms fotografier blir som regel dannet av et landskap eller et rom kunstneren ønsker å utforske. Disse stedene finnes gjerne i urbane miljøer som i utgangspunktet ikke virker interessante. Det kan være byens yttergrense, forstedsområder eller i randsonen mellom by og natur. Kunstneren oppsøker sine områder over lang tid og dokumenterer endringene som finner sted.

Back To Top