Malerisk Brudd

Maleren Christer Glein fra Trondheim overrasker sitt stadig voksende publikum med et malerisk brudd i Galleri Brandstrup i Oslo.

Midt på Oslos nye kunstakse, Tjuvholmen allé, viser den knapt 30 år gamle kunstneren 15 store malerier, det største 2 x 4 meter i format. Glein har vært knyttet til Brandstrup siden 2012 og har tidligere deltatt i kollektiv sammenheng i galleriet, før han nå står frem solo.

Christer Glein har bodd og arbeidet i Oslo i drøyt fem år og har blitt et populært navn i samlerkretser med sine figurative, handlingspregede bilder. Allerede før åpningen torsdag kveld var fire av de nye maleriene solgt, opplyser han fornøyd.

– Jeg har endret en del på uttrykket til denne utstillingen, fra narrative motiver med figurer til et mer formalt formspråk, der utforsking av rom og flater er et vesentlig element. Det kan føles dristig med et slikt brudd, men jeg kjeder meg lett og vil gjerne prøve noe nytt. Jeg synes det er naturlig; jeg er fortsatt ung og gjennomgår parallelt en personlig utvikling, sier Christer Glein.

I de nye maleriene nærmer han seg klassiske problemstillinger i maleriet og gir flere kunsthistoriske referanser. Av de kunstnerne han synes det er naturlig å nevne, er Håkon Bleken de nye maleriene nærmer han seg klassiske problemstillinger i maleriet og gir flere kunsthistoriske referanser. Av de kunstnerne han synes det er naturlig å nevne, er Håkon Bleken, som nettopp har avsluttet utstilling i det samme galleriet. En annen han trekker frem er Sverre Koren Bjertnæs, som han ofte maler sammen med og som i likhet med Bleken er en tydelig inspirasjon til endring og fornyelse.

– Man tar uansett med seg det man kan over i nye uttrykk, sier Glein, som i løpet av året bryter opp fra Oslo og flytter til Brussel, en by med en ung og aktiv kunstscene i kombinasjon med sterke kunsthistoriske tradisjoner. Han gleder seg til å komme til hjertet av Europa, med kort avstand til Paris og andre sentrale kunstbyer, men vil holde fast kontakt med Norge gjennom Galleri Brandstrup og regner det dessuten for sikkert at han vil vise malerier i Trondheim om ikke altfor lenge.

Christer Glein bidrar til en trønderdominert kunsthelg i Oslo, der Mette Tronvoll stiller ut både på Nasjonalgalleriet og i Galleri K, der Øystein Tømmerås stiller ut i et av de andre galleriene på Tjuvholmen, Galleri Haaken, og der Elmgreen & Dragset fyller mye av Astrup Fearnely-museet.

– For meg er det spesielt artig å stille ut samtidig med Ingar Dragset. Vi er jo begge fra Lade, sier Christer Glein.

Back To Top