Filmskapende kunst

Christer Glein og et av hans maleri

En liten, men desto mer eksklusiv kunstutstilling er åpnet ved Galleri Thams på Bårdshaug Herregård med malerier av Christer Glein og Javier Barrios.

Christer Glein er oppvokst på Lade i Trondheim, men har sterke tilknytninger til Orkdal igjennom sin far Knut Glein. Som 18-åring reiste han til England for å utdanne seg ved Falmouth College of Arts. Han er spådd en stor fremtid innen kunstnerverdenen, og har allerede i en alder av 28 år vakt oppsikt med sin spennende stil. For tiden er han bosatt i Oslo, og har allerede hatt mange spennende soloutstillinger, deriblant «Before and after science» på Rod Bianco i Oslo.

Orkdalsrøtter

Nikki Konstad åpnet utstillingen ved å fortelle om Christer Glein sin tilknytning til Orkdal, og om sitt forhold til den tidlig spirende kunstneren. Glein har lenge vært i samtaler med Orkdal kunstforening om å holde en utstilling, og han er glad for at det endelig passet.

Historiefortellende malerier

Bildene til Christer Glein som er utstilt i Galleri Thams er figurative og samtidsrettede, og utviklet på en spesiell måte. Han lager først skulpturer av det som skal males, før han regisserer en handling med personer involvert og fotograferer deretter den scenen han har skapt.

Ut fra fotografiene maler han bildene sine. Bildene er på den måten inspirert av film, spesielt science-fiction. Maleriene hans er historiefortellende, men avbilder ikke reelle handlinger, ettersom han selv har skapt handlingen som avbildes. Likevel er de svært virkelighetsnære.

Kunstkollega

På utstillingen er også bilder Javier Barrios som maler kunst inspirert av verdensrommet og science-fiction. Javier Barrios er født i Mexico, men oppvokst i Røyken. Han møtte Christer Glein på en kunstmesse i Berlin, og forteller om det store inntrykket Glein gjorde på han i det å være så målbevisst og ivrig innen kunsten.

– Kunsten til Javier sammenfaller godt med min, og vi forteller mye av det samme i maleriene, sier Glein.

Satser i NY

Christer Glein og Javier Barrios har store planer for fremtiden. Først skal de stille ut på UKS (Unge Kunstneres Samfund) i Oslo før de flytter inn hos den anerkjente norske kunstneren, Sverre Koren Bjertnæs, i New York. Her skal de bo i seks måneder for å skape internasjonal blest rundt kunsten sin. Bjertnæs har fungert som mentor for Christer Glein som forteller at han har plukket opp mye i kunsten i fra han

Back To Top